A Maconomy vállalatirányítási rendszer szerepkörök leírása

Ismerje meg a Maconomy ERP rendszer szerepkör alapú megoldásának előnyeit!

A szerepkör alapú ERP rendszer előnyei

Egy vállalatirányítási rendszer komplex és a szervezet minden részterületét lefedő megoldás.

Azonban a felhasználóknak nem szükséges a teljes ERP rendszer funkcionalitást megismerniük és használniuk, elég csak a saját szakterületükre koncentrálniuk.

Sok esetben pedig egyenesen elvárás az ügyfelek részéről, hogy a vállalatirányítási rendszer szerepkörök alapján korlátozva legyen, azaz az egyes munkatársak csak a saját munkájukhoz, feladataikhoz szükséges funkciókat tudják használni.

A Maconomy integrált ERP rendszer szerepkör alapú működése miatt a felhasználóknak csak a munkavégzésükhöz szükséges funkciókat, adatokat és riportokat kell megismerniük.

Vállalatirányítási rendszer szerepkörök

Maconomy ERP rendszer szerepkörei

A Maconomy vállalatirányítási rendszerben az alábbi főbb szerepköröket különböztetjük meg:

 • tulajdonos, anyavállalat képviselője
 • ügyvezető
 • pénzügyi vezető
 • kontroller
 • könyvelő
 • üzletágvezető
 • projektvezető
 • erőforrás-gazda
 • IT vezető
 • alkalmazott
 • adminisztrátor

A fentieken kívül a Maconomy ERP rendszerben további egyedi szerepkörök is kialakíthatók a konkrét feladatok és jogosultságok alapján.

A szerepkörökhöz helyettesítők is rendelhetők, állandó jelleggel vagy időszakosan.

A Maconomy ERP rendszerben tárolt adatok védelme

A Maconomy ERP rendszer szerepkörök alapú működésének másik előnye, hogy csökkenti a cég adataival való visszaélések lehetőségét is.

A Maconomy vállalatirányítási rendszerben korlátozni lehet az egyes adatkörökhöz való hozzáférést. Például csak az értékesítők érik el a potenciális ügyfelek listáját vagy csak a HR-es munkatársak tudnak hozzáférni a munkatársak személyes jellegű adataihoz.

Akár az egyes adatkörökön belül is belül is meg lehet határozni, hogy egy adott felhasználó milyen felületekhez, funkciókhoz vagy akár mezőkhöz fér hozzá. Így megoldható, hogy csak a pénzügyi vezető tudja módosítani az egyes ügyfelek hitelkeretét.

A Maconomy ERP rendszerben szerepkörönként vagy akár felhasználónként szabályozható az egyes adatokhoz való hozzáférés szintje is. Így beállítható, hogy az egyes szerepkörökbe tartozó felhasználók az adott információt megtekintés, írás, olvasás vagy törlés joggal érik el.

Jóváhagyások a Maconomy vállalatirányítási rendszer szerepkörök segítségével

A Maconomy vállalatirányítási rendszerben az egyes szerepkörökhöz jóváhagyási jogosultságokat is lehet rendelni, amelyekhez akár helyettesítőket is hozzáadhatunk.

Így abban az esetben, ha az egyik jóváhagyási jogosultsággal rendelkező munkatárs nem érhető el, a helyettesítők elvégezhetik a szükséges megerősítéseket.

Változáskövetés

A Maconomy ERP rendszerben a szerepkör alapú jogosultságkezelés mellett a rendszerben végzett minden módosítás nyomon követhető és naplózható.

Így a vállalatirányítási rendszerben végzett tranzakciók, változtatások és törlések szükség esetén visszavezethetők az adott felhasználóra, így biztosítva a transzparens és ellenőrizhető működést.

No tags for this post.